maanantai 14. maaliskuuta 2011

SUKLAASYDÄN, TINAKUORET ELI MISTÄ OSTAN SUKLAANI


Varhain sunnuntaiaamuna syödessäni falafelia Eerikinkadulla, minulta kysyttiin millä laululla minut voisi pokata karaokesta. Kieltäydyin vastaamasta vastaukseni nolouteen ja minuun vaikutuksen tekemisen helppouteen vedoten. Seurueemme kolmas jäsen alkoi laulaa: jos rakastat pieniä tyttöjä, pieniä tyttöjä, pieniä poikia... Niin, niin, aivan, sanoin, ja vakuutin uudelleen helppouttani.

Yksi blogin aloittamisen perusteista oli löytää tämän kautta mulle todella kaunis ja ihana mies. Ei ole vielä löytynyt, joten kaikki todella kauniit ja ihanat voivat lähestyä minua lähettämällä kukkia ja suklaata ja karaokebiisinsä osoitteeseen jonka saa kysymällä. Sulhasehdokkaiden inspiraatioksi hyviä suklaamestoja tulee tässä:*

Chjoko. (Liisankatu 9 & Kluuvikatu 1)
Chjokossa on hyvä valikoima italialaisen Amedein levyjä. Toki paikan omatkin mölkyrät ja pömpylät kannattaa tsekata mutta suklaalevyretkellä Amedei on Chjokon helmi.

Valrhona. (Kämp Galleria, 1. kerros)
Ranskalainen Valrhona on arvostettu ja suhteellisen edullinen. Kaupasta saa ainakin melkein kaiken mitä Valrhonalla on tarjottavanaan. Konvehdit on hyviä ja nekin kohtuuhintaisia. Kaakaojauhe on hankinnan arvoista.

Anton&Anton. (Museokatu 19)
Anton&Antonilla oli ainakin viimeksi myynnissä ranskalaisen Michel Cluizelin suklaita. Varsinkin madagaskarilainen Mangaro -maitosuklaa on mahtavaa.

Parhiala. (Hakaniemen Kauppahalli)
Kaupassa on vaihteleva ja mukavan usein vaihtuva valikoima suklaalevyjä. Monet ovat tasoa varmaan ihan ok, sellaisia ettei ole koskaan tullut edes ostettua. Parhialasta löytyy myös Cluizelia ja kiinnostavien pienempien ulkomaisten firmojen suklaita, kuten Pacari ja Patric. Viimeksi bongasin Cluizelin Noir Infini 99%:n, kannattaa kokeilla.

Stokkan karkkiosasto. (Stockmann, -1a -kerros)
Karkkiosastolta löytyy valikoima vähän kaikenlaista: paljon belgialaistyyppistä kivaa ja helppoa ja kallista muttei kauhean laadukasta suklaata. Kyllä niillä rasioilla vaikutuksen tekee jos ei muuta. Irtokonvehtien tiskillä kannattaa ottaa Valrhonaa.

Caffi. (Kauppakeskukset Flamingo ja Sello)
Caffista kannattanee ostaa myös teetä ja kahvia, mutta tässä listassa kauppa on siksi että se myy ranskalaisen Francois Pralus'n suklaita. Olen raportoinut Caffin konvehdeista aiemmin.

Ehkä yllä nyt ovat olennaisimmat paikat. Muitakin tietysti on, sellaisia joista joskus saattaa saada jotain kiinnostavaa ja toisinaan taas ei. Vanhassa Kauppahallissa on kauppa jonka nimeä en muista. Viimeksi siellä ei ollut mitään mutta edellisellä kerralla löytyi jokin aarre suklaalevyksi. Juuren Puodista taas saa jo mainostamiani monsieur Rissasen konvehteja, ihanassa Tarmossa Korkeavuorenkadulla myydään erinäisiä suklaita jne. Suklaashoppailu kannattaa ottaa kaupunkiseikkailun kannalta!

*Postauksessa on myös ajateltu henkilöitä jotka mahdollisesti haluavat ostaa mukiinmenevää tai parempaa suklaata ja hermostuvat siitä että tässäkin blogissa tiputellaan osoitteita milloin ja mihin sattuu. Toivottavasti tästä listauksesta on apua.

P.S. Ei mua oikeasti taida saada pokattua suklaalla. Tai ainakin se on vaikeaa; se vaatisi jotain kreisin siistiä.

3 kommenttia:

  1. Käy hakemassa itsellesi haaste blogistani: http://akkirikas.blogspot.com/2011/03/haaste.html (ja kiitos tästä suklaapostauksesta, iski vain paha suklaanhimo päälle)

    VastaaPoista
  2. Mä tarvitsisin molemmat: miehen ja suklaata. Miehiä ei vaan elämääni tunnu ilmaantuvan ja suklaan rajaa ulos karkkilakko, jossa lupasin riutua vuoden.

    VastaaPoista
  3. Äkkirikas, Kiitti! ;)

    Hanna, Mies ja suklaa - paras kombo! Ilman rakkautta olemme puolitiessä helvettiin. Mun suklaansyöntiä ei rajoita muu kuin varallisuuden puute. Mä en muuten laske oikeaa suklaata karkiksi, vaikka ois kuinka vaaleaa tahansa. :)

    VastaaPoista