torstai 24. marraskuuta 2011

TÄÄ ON ANNAN LEMPPARI



Kävin aamukahvilla kahvila Sävyssä. Sen jälkeen käveltiin kahvitteluseuran kanssa ostamaan ruisleipää ja rahkamunkkeja Avikaiselta. Työttömän elämä, tiedättehän, se on niin helvetin vaikeaa.

Sävy sijaitsee Seksipisteen vieressä, kuten eräs pieni maiju joskus sanoi. Ostin sieltä cappuccinon ja SuklaaTäplän puolukkakonvehdin. Kaffe oli good, ja konvehti kans. Sävyllä taitais olla missio myydä hyvää kahvia, mut mä en yhden cappuccinokupillisen jälkeen surkealla kahvituntemuksella osaa sanoa suurta tuomioita. (Paitsi et mun mielestä se cappuccino oli harvinaisen hyvä.) Ja siis propsit ehdottomasti siitä, että tuolta saa noita konvehteja. Näyttäis kans saavan GoodPie Bakeryn tuotteita ainakin silloin tällöin.

Kahvila on vaatimattoman kokoinen. Paikan sisustus on berliiniläinen epämääräisyydessään. Erityisen epämääräisiä ovat seinillä roikkuvat sisustustaulut kahvikupposista. Ne ovat hirveitä mutta kieltämättä berliiniläistävät paikkaa tehokkaasti. Kai se on makukysymys.

Kyllä mä suosittelisin.

Tsekatkaa myös vanha bloggauksein SuklaaTäplästä.

torstai 17. marraskuuta 2011

PATUKKAA


Terve, tulikin pakonomainen tarve tehdä pieniä tarkennuksia taannoiseen postaukseeni Zotterin suklaista! Ensiksikin: olen syönyt niitä lisää, ja toiseksi: niitä saa Helsingistä.

Ostin siis eilen sekä oliivi-sitruunasuklaata, jossa oli oliiveja, sitruunaa, snadisti chiliä ja vähän viinaa, että aprikoosisuklaata, jossa oli aprikoosisuklaata aprikoositäytteellä ja aprikoosibrandyllä. Nyt on pakko tunnustaa, että suklaat Zotterilla eivät ole kovin hyviä. Olkoot ne tehty vaikka kullasta, nii ei. Aprikoosisuklaa(patukka) muuten oli hyvä, kiva ja raikas ja herkullinen. Oliivi-sitruuna on varsin paha. Ei näitä laatusuklaana kannata ostaa, mut jännänä karkkina toimii. Banaanisokolaatikin oli saanut kannatusta Zotter -postauksen kommenteissa.

Fredrikinkatu 33:ssa on EDEL city -niminen kauppa, joka myy kierrätysvaatteita, you know semmost trendikäst matskuu, ja Zotteria ihan hyvän valikoiman. Googlasin äsken firman nimeä ja löysin toukokuussa julkaistun blogipostauksen, jossa sivutaan aihetta. Mä olen siis mörönmoisesti myöhässä!

tiistai 15. marraskuuta 2011

NYT KYLLÄ


Mua vähän kiukuttaa. En nimittäin ymmärrä yhtä juttua, ja pyrkimyksessäni ymmärtää koko maailma todella se tietty aina ottaa päähän. Kysymys on siitä että Poliisi ja Valvira sanovat, ettei Ravintolapäivänä tulevana lauantaina, eikä vastedeskään, saa tarjoilla alkoholia. Perustelu sille on ihan naurettava: kun se on laitonta. No eiks sen perkeleen Ravintolapäivän ole tarkoituskin olla laiton! Mä kun luulin että ruoan myynti ilman lupaa on laitonta. Ravintolapäivänä joku kuolee luultavasti ennemmin ruokamyrkytykseen kuin alkoholiin. Se alkoholi on kuitenkin yleensä ostettu Alkosta kun taas ruoka on valmistettu kyseenalaisissa olosuhteissa kyseenalaisten kokkaajien toimesta.

Ravintolapäivän alkoholikulttuuri tähän mennessä on vaikuttanut hirvittävän positiiviselta ja kauhistuttavan sivistyneeltä. Suorastaan keskieurooppalaiselta.

Eli vitun viranomaiset, voisitteko edes keksiä paremman tekosyyn alkoholin ratsaamiselle? Laitonta, haloo.

maanantai 7. marraskuuta 2011

BLUT BLUT!


Moikka,

tässä olisikin kolmas suklaa tms. ja Berliini -aiheinen bloggaus peräkkäin. Yksi berliineilyn tavoite oli löytää Zotterin suklaata jostain. Luulin että firma on saksalainen, kunnes ennen matkaa tsekkasin internetistä, ja se olikin Itävallasta. Zotter tekee kummallisia suklaita; se käyttää suklaamassoissa muun muassa verta, ja kamelinmaitoa. Zotter tekee myös kokonaisvaltaisen tietyn makuisia täytesuklaita, "in&out". Esimerkiksi aprikoosisuklaassa on aprikoosibrandyä, aprikoosihyytelöä ja aprikoosipyreetä hukutettuna aprikoosisuklaaseen. Mitäs siihen sanotte?

Zotterin suklaat ovat kiinnostavia koska ne on tehty hyvin. Niissä on paljon huumorisuklaan elementtejä: hassuja makuja ja onnentoivotuksia. (Varsinkin onnentoivotukset, tai jokin sellainen 'Maailman paras äiti' -juttu...) Mutta firman suklaatpa on ihan firman tekemiä, eli bean-to-bar, mitä Suomessa ei ole yksikään suklaa. Zotterilta löytyy myös muuta kuin maustettua suklaata, esim. alkuperämaasokolaatit. Ah, ja on ne reiluja ja luomujakin, jos sellaisesta on kiinnostunut.

Ekassa kuvassa esiintyvä suklaa on soijamaito-vihreätee. Samassa paketissa on pelkkä soijamaitosuklaakin. Soija-vihreäteesuklaa on valkosuklaa jossa maitojauhe on korvattu soijamaitojauheella ja suklaassa on makuaineena matchaa. Tästä seuraa hurmaava vihreä väri. Soijasuklaa on maitosuklaa jossa maidon tilalla on soijamaitoa. Tämä kaksikko oli kiinnostavin Zotter jonka onnistuin löytämään. Berliinistä löytämäni maut olivat valitettavan konservatiivisia noin muuten. Molemmat soijamaitosuklaat maistuvat kamalilta. Soijamaitosuklaan maku on ensin pettavän hyvä, kunnes sitä erehtyy syömään hippusen enemmän. Silloin se alkaa maistua sellaiselta makean jauhoiselta soijamaidolta. Yäää! Sen vihreä sisar on vielä hirveämpi. Mut ei se haittaa, on tosi kiinnostavaa ja siistii että jokin firma tekee tällaisia juttuja. Mä en ainakaan ole koskaan ennen maistanut mihinkään muuhun kuin normimaitoon tehtyä suklaata. Kelatkaapas jos vaihtais maidot kokonaan vaik aprikoosi- tai vadelmajauheeseen...



Ostin Zotterilta myös pari täytesuklaata: musta vaniljakirsikka (?!) ja manteli grapparusinoilla. Ihan päteviä kummatkin. Kirsikkasuklaa oli ehkä vähän tylsä. Manteliveto oli parempi mutta ei nämä kummatkaan olleet mitään tajunnanräjäyttäviä. Hyvää, laadukasta, melko helppoa, luomu&reilua täytesuklaata. Jos tulee firman suklaita vastaan, tai haluaa tilata netistä, niin mä suosittelisin niitä missä on hedelmä ym. -jauheita ja kyllä mä sitä verisuklaatakin tilaisin tietty, ja hassuja maitoja, ja...