maanantai 10. syyskuuta 2012

ÄPIELINAASEMRAP-ANUREP


Moi!


Peruna-parmesaanileipä

ensin
200g vesi
110g vehnäjauho
7g hiiva

sitten
140g vehnäjauho
10g hunaja
25g voi
130g peruna muussattuna
20g parmesaani
4g suola
öljyä

Sekoita kylmä vesi, vehnäjauho ja hiiva. Anna olla vaikka tunti.

Lisää joukkoon loput jauhot, siirappi, hunaja, huoneenlämpöinen voi ja perunamuusi, ja sekoita. Vaivaa kuusi minuuttia ja lisää joukkoon parmesaani ja suola. Vaivaa kunnes sitko on hyvä. Laita taikina öljyttyyn astiaan pariksi tunniksi. Taittele se muutaman kerran lyttyyn tänä aikana. Muotoile pyöreäksi leiväksi ja nostata 45 minuuttia. Paista 225 asteessa.

2 kommenttia:

  1. Oon loihtinut virkanaiselle sopivan leipomisrytmiikan: aamulla esitaikina jääkaappiin, sitten-osio töistä tultua ja kas: iltapalaksi on tuoretta, tuoksuvaa leipää!

    VastaaPoista