sunnuntai 23. syyskuuta 2012

SEK & HARTWALL


Mut huijattiin osallistumaan Hartwallin Onnen omenoita –skabaan. Ilmaista siideriä vastaan täytyy tehdä ohje johon käytetään tai jonka kanssa voi juoda uutuussiideriä. Koko homman pitäis jotenki liittyä brunssiin. Ilmaista siideriä ei ole bloggarille, firma: ole hyvä.



Juusto-omenakeksi

200g Happy Joe Cloudy Apple –sidukka

150g voi
130g vehnäjauho
70g karkea vehnäjauho
50g sokeri
25g tarpeeksi vahva juusto, esim. cheddar, parmesan tai ihan mikä vain
ripaus suolaa
sokeria pintaan (siro tai perus)

Keitä siideriä kasaan niin että jäljelle jää aika pieni liru (esim. seitsemäsosa).

Vatkaa voi ja vehnäjauhot vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt siiderinjämä, sokeri, juusto ja suola massaan. Tee massasta pötkö leivinpaperin päällä ja kääri siihen. Laita pakkaseen pariksi tunniksi (tai yön yli).

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pyöritä jäinen pötkö sokerissa ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Jätä keksien pellillä keksien väliin tilaa, ne leviävät.


Eli täs vois nyt kuvitella tilanteen että brunssilla viikonloppuna voi siemailla Hartwallin uusia brittiläistyyppisiä ihan jees –makuisia siidereitä ja napostella Annin keksejä. Kummatkin toimivat krapulaan. (Paitsi ei kannata ostaa sitä dry applea.) Keksien puolustukseksi vielä sen verran että ne on ihan sairaan hyviä. Siis ihan sairaan.

(Ja ne voi tehdä edellisenä päivänä.)


P.S. Blogger ei toimi mun huoneessa eikä mun koulussa. Syytän sitä mahdollisista levottomista/paskoista teksteistä.

maanantai 10. syyskuuta 2012

ÄPIELINAASEMRAP-ANUREP


Moi!


Peruna-parmesaanileipä

ensin
200g vesi
110g vehnäjauho
7g hiiva

sitten
140g vehnäjauho
10g hunaja
25g voi
130g peruna muussattuna
20g parmesaani
4g suola
öljyä

Sekoita kylmä vesi, vehnäjauho ja hiiva. Anna olla vaikka tunti.

Lisää joukkoon loput jauhot, siirappi, hunaja, huoneenlämpöinen voi ja perunamuusi, ja sekoita. Vaivaa kuusi minuuttia ja lisää joukkoon parmesaani ja suola. Vaivaa kunnes sitko on hyvä. Laita taikina öljyttyyn astiaan pariksi tunniksi. Taittele se muutaman kerran lyttyyn tänä aikana. Muotoile pyöreäksi leiväksi ja nostata 45 minuuttia. Paista 225 asteessa.

lauantai 1. syyskuuta 2012

MEZCLAR LA RÚCOLA CON


Sisäoppilaitoksen hyviin että huonoihin puoliin kuuluu se, että joku tekee safkat maanantaista perjantaihin. Se joku en ole minä. Laitosruoka jaksaa vielä viehättää mutta ruokalan salaatteihin mä olen täysin kyllästynyt. Kaksi viikkoa mennyt, 34 jäljellä!


Hyvä salaatti

1 puntti rukolaa
puolikas kurkku
puolikas omena
120g burgos fresco-juustoa (tai kotijuustoa tms.)
maapähkinöitä ja kurpitsansiemeniä paahdettuna ja suolattuna
suola
hunaja
oliiviöljy
sitruunamehu
kuivattu minttu
paahdettu paprikajauhe
mustapippuri

Vetele kurkku ja omena vaikka kuorimaveitsellä ohuiksi slaisseiksi, tai leikkaa niinku mä kun ei ollut sitä veistä. Asettele nätisti astiaan huuhdellun rukolan kanssa ja leikkaa juusto päälle. Ripottele päälle pähkinät ja siemenet. Mausta ripauksella suolaa, ja valuttele hunaja, oliiviöljy ja sitruunamehu mukaan. Vielä hintsusti minttua, tosi hintsusti paprikajauhetta ja jonkin verran mustapippuria.


Nautin tän unkarilaisen grüner veltlinerin kaa. Kyseisellä viinillä on hieno hinta-laatusuhde. Mut teidän ei tarvii.

ORIVESILÄISTÄ


Olen jättänyt Helsingin taakseni. Oriveden keskustassa on yksi kahvila, kirjasto, kolme pankkia, Ärrä, kolme isoa ruokakauppaa (luojan kiitos), kirjakauppa, Löytötex, Joni-pukine, Pub Sarianne, Nightclub Jipidii, kolme pitseriaa, Ori-gym... Oh well. Tää on ensimmäinen viikonloppu jonka vietän täällä. Ilmassa on pakokauhua. Mut koska oon 9700 asukkaan cityssä kaivaakseni itestäni kaikki piilevät kirjalliset kyvyt, ni... Niin siis ehkä tää inhottavuus inspiroi. Tai et ois niinku sit pakko alkaa kirjottaa ku on lukenut kirjaston kaikki kirjat ja meinaa tylsistyä kuoliaaksi.

Kukaan ei lähtenyt mun kanssa Sarianneen.

Onneksi lähellä on Tampere.